Amadeo Ferrer, nou President de Caixa Popular

Com és habitual, el càrrec s'ha designat entre els representants de les cooperatives sòcies amb presència en el Consell Rector, integrat per les cooperatives Consum, Divina Aurora, Florida Centre de Formació, Grafimar, Grup Sorolla i La Nostra Escola Comarcal.

 

 

Amadeo Ferrer ha sigut elegit President de Caixa Popular pel Consell Rector de l’entitat celebrat aquest mateix matí. La vicepresidència li correspon a Nieves Montoya i la Secretaria a Vicent Llácer, tots dos socis de treball de l’entitat.

Després de l’elecció, Amadeo Ferrer, que ja va ocupar la presidència del Consell Rector de l’entitat financera des de l’any 2001 al 2009, ha manifestat sentir-se “il·lusionat i compromés amb el projecte cooperatiu de Caixa Popular”. “Continuaré treballant pel cooperativisme i pels valors, per a seguir impulsant el model sòlid, solvent i professional de banca cooperativa, valenciana, amb valors, social i diferent que representa Caixa Popular”, ha assenyalat.

En l’actualitat, Amadeo Ferrer, que substitueix en el càrrec a Benet Delcán mort recentment, ostenta la direcció Financera i de TIC en Consum i és membre de l’equip de direcció d’aquesta cooperativa. És llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de València i entre la seua formació destaca el Programa de Desenvolupament Directiu PDD impartit pel IESE.

Caixa Popular aprova en Assemblea General un increment del 20% en els seus Beneficis en l’últim exercici

L’entitat financera valenciana ha presentat els seus resultats als socis cooperativistes en l’Assemblea General. En l’acte, que va reunir al voltant de 600 persones, es van presentar les dades més significatives del 2018.

Caixa Popular ha obtingut uns Beneficis de 12 milions d’euros, la qual cosa suposa un creixement del 20%, i situa la ràtio sobre ATM (ROA) en el 0,72. Finalitzant l’exercici amb uns Depòsits de 1.438 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 7% respecte a l’anterior.

Caixa Popular ha continuat la seua política activa a l’hora d’oferir finançament a les empreses, cooperatives, comerços, autònoms i famílies valencianes. L’entitat ha concedit un total de 8.155 noves operacions d’Inversió als seus clients. Les Inversions Creditícies s’han situat en 991 milions d’euros, la qual cosa implica un creixement del 14,70, respecte al 2017.

Les dotacions al Fons d’Insolvència de 8,14 milions d’euros, situa la cobertura total de la Morositat en un 54%, amb un descens de la ràtio de mora fins al 5,95%.

Al tancament de l’exercici, el Marge d’Interessos s’ha situat en 33 milions d’euros, amb un increment del 5%; i el Marge Brut en 51,53 milions d’euros, amb un augment del 13%. La Ràtio d’Eficiència s’ha situat en 59,70.

En 2018 Caixa Popular ha aconseguit 193.890 clients, la qual cosa implica un creixement de 3.890 nous clients. A més, el 67% del total de clients ja són usuaris de Ruralvía, la banca digital de l’entitat que combina la més moderna tecnologia i tota la capacitat de desenvolupament que ofereix pertànyer al Grup Caixa Rural.

En aquest moment, el 77% de les operacions que fan els clients ja es realitzen a través dels canals digitals o d’autoservici.

El creixement de la cooperativa també s’ha reflectit en l’equip humà, amb 4 nous llocs de treball creats l’any. Caixa Popular compta amb una plantilla de 326 persones, on la major part d’ells són Socis de Treball de l’entitat, és a dir propietaris d’aquesta.

Caixa Popular continua oferint cobertura financera a les poblacions valencianes i manté el seu pla d’expansió. Amb un total de 73 oficines, en el 2018 va obrir dos noves oficines en el barri de Russafa a València i a Requena. En aquest exercici ha obert nova oficina a Villena, que és la tercera a la província d’Alacant, i a Tavernes de la Valldigna.

El Pla Estratègic de Caixa Popular continuarà fixant les claus en un creixement sostenible, que permeta oferir un model de banca cooperativa, valenciana, amb valors, social i diferent.

Caixa Popular reverteix en la societat els beneficis que genera i deixa una important petjada econòmica, social i ambiental en el territori valencià. Gràcies al compromís amb les persones i a la seua implicació amb l’entorn, l’entitat durant tot l’any s’ha implicat en multitud de projectes que contribueixen a dinamitzar i millorar a la societat valenciana.