Gandia inicia una campanya per promocionar les ajudes destinades a la rehabilitació, accessibilitat, eficiència energètica i conservació d’edificis

l'Informe d'Avaluació de l'Edifici (IEE) és un document que recull la informació i anàlisi de l'estat de l'edifici d'ús residencial de l'habitatge respecte a la seua conservació, a les condicions d'accessibilitat i la seua avaluació energètica. Un document que valora l'estat de l'edifici per poder fer les obres de rehabilitació i manteniment més aconsellables. Aquest document és obligatori per a edificacions d'habitatge de més de cinquanta anys i que s'ha de fer cada deu anys.

 

La regidora delegada d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria ha presentat aquest matí en roda de premsa una campanya d’informació adreçada a conscienciar la ciutadania de Gandia sobre la necessitat de tenir el informe avaluació de l’edifici que permet accedir a tot un seguit d’ajudes en matèria d’habitatge. La iniciativa compta amb la col·laboració del Col·legi d’Administradors de Finques de València i Castelló representat per Juan Escrivá Camarena com a delegat de la Safor i el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València.

«Són ajudes a les quals la ciutadania té dret» va explicar Victoria qui ha lamentat que hi haja vegades que aquests ajuts es perden per falta d’informació o per desconeixement d’aquestes interessants subvencions públiques, destinades a la rehabilitació, accessibilitat, eficiència energètica i conservació, queden desertes.

D’aquesta manera i una vegada en possessió de l’IEE, les comunitats de propietaris podran accedir a sol·licitar subvencions per a la conservació, a l’accessibilitat d’edificis, les destinades a millorar l’eficiència energètica i aquelles ajudes del programa de foment de la regeneració i renovació urbana i rural del Pla Estatal d’Habitatge 2018 a 2021. És a dir, programes públics d’ajudes per al foment de la rehabilitació, independentment de l’antiguitat de l’edifici (ARRURs o similars). En aquest sentit, s’ha recordat que a la nostra ciutat hi ha en aquests moments en marxa dos ARRURs: el de Beniopa-Plaça El·líptica (dotat amb més de 3 milions d’euros) i el de Raval (amb una inversió de 2,6 milions d’euros).
També hi ha subvencions per als Informes d’Avaluació d’Edificis.

«Volem que els ciutadans es posen en contacte amb l’Oficina de l’Habitatge (plaça del Tirant s/n) o visitar http://habitatge.gandia.org, on es donarà tota la informació necessària i resoldrem tots els dubtes que tinguen els interessats» va destacar l’edil qui va tornar a incidir que tant Ajuntament de Gandia com la Conselleria d’Habitatge «podem ajudar-los en les seues necessitats de rehabilitació, reforma o reparació dels seus edificis. Per això, des d’ací anime els veïns i veïnes de Gandia a que utilitzen aquest servei per demanar informació no només sobre l’Informe d’Avaluació de l’Edifici, sinó sobre tots els ajuts que tenim disponibles i que ja han beneficiat 838 famílies gandians durant 2020«.

Victòria va voler també agrair la col·laboració tant el Col·legi d’Administradors de Finques com el Col·legi d’Arquitectes, posant-se a disposició dels propietaris i usuaris dels habitatges i locals. «El seu paper és fonamental per a molts gandians puguen conéixer aquest tipus de subvencions i presentar els seus informes». «Seguirem treballant en temps difícils perquè Gandia seguisca en marxa i que les persones que així ho necessiten tinguen un habitatge digne«.