L’ Ajuntament amplia les boques dels contenidors de paper-cartró per facilitar el reciclatge

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que esta iniciativa permet separar i depositar esta fracció dels residus d’una manera més còmoda i eficient.

 

 

Els servicis de neteja i recollida de residus urbans de l’Ajuntament de València estan engrandint les boques dels contenidors de paper-cartró. S’ampliaran fins un ample de 27 centímetres tots els contenidors blaus ubicats als carrers dels barris i Pobles de València. Esta mesura, a més de facilitar el depòsit, millorarà l’accessibilitat al contenidor perquè baixarà uns 8 centímetres l’altura de la vora.

En l’actualitat, dels 2.493 contenidors blaus de recollida de paper i cartó que hi ha a València, 1.669 tenen una ranura de depòsit estreta, de 17 centímetres, que no permet introduir bosses de paper que no siguen menors d’esta dimensió ni plecs de cartró que tinguen més amplària, la qual cosa, pot dificultar un correcte reciclatge. A més a més, a finals d’enguany el parc de contenidors de paper i cartó s’ampliarà fins als 3.020, augmentant significativament les possibilitats de reciclatge d’este tipus de material.