L’ Ajuntament de València retira més de 2.000 tones de residus d’abocadors irregulars en 2020 i 524 en el que portem d’any

“Volem recordar la prohibició absoluta de llançar residus a la via pública”, Hi ha un servici gratuït de recollida porta a porta de residus voluminosos i electrònics, simplement telefonant al 010 o a través del web municipal

 

L’Ajuntament ha retirat 2.081 tones de residus d’abocadors irregulars en 2020 i 524 en el que portem d’any. En total, s’han identificat 32 punts de la ciutat no autoritzats on apareixen restes d’obres, electrodomèstics i altres objectes electrònics, gràcies a les denúncies del veïnat, les contractes de neteja i la inspecció del servici de Gestió de residus urbans i neteja de l’espai públic. S’estan senyalitzant per primera volta estes zones amb el cartell ‘d’abocador clausurat’ i enguany es destinaran 119.976 euros per a la seua neteja. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha fet “una crida al civisme i la col·laboració”, ha remarcat “la prohibició absoluta de llançar residus a la via pública” i ha recordat que el servici gratuït de recollida porta a porta, així com els ecoparcs mòbils municipals i de l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus estan “a disposició de tot el món”.

El vicealcalde ha indicat que “des de fa un parell d’anys col·loquem cartells indicant la prohibició de llançar residus en estes zones”, fins ara en 19 punts. És “una mesura establerta per primera volta pel nostre govern i que abans no es feia”. A més, el servici municipal de Gestió de residus urbans i neteja de l’espai públic notifica la seua existència a la Policia Local perquè augmente la inspecció, control i sanció, si és el cas. Des de l’inici de 2021 s’han netejat completament 25 abocadors i es destinarà 119.975 euros a esta tasca.

“Volem recordar la prohibició absoluta de llançar residus a la via pública”, ha subratllat el titular d’Ecologia Urbana. “Hi ha un servici gratuït de recollida porta a porta de residus voluminosos i electrònics, simplement telefonant al 010 o a través del web municipal <www.valencia.es>” ha insistit. A més, “estan tots els ecoparcs mòbils que té la ciutat i l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus a disposició de tot el món per portar allí els residus que no es poden depositar en el contenidor, però tampoc es poden llançar en meitat d’un solar”.

En eixe sentit, Campillo s’ha referit a l’increment de les freqüències, els servicis i el ventall horari dels ecoparcs mòbils, on es poden depositar residus d’obres menors, mobles, encoixinades i aparells elèctrics i electrònics, entre altres objectes. També s’han realitzat campanyes de sensibilització per fomentar l’ús d’estos punts verds i del servici gratuït de recollida de mobles i objectes porta a porta entre el veïnat.“Fem una crida al civisme i a la col·laboració”, ha conclòs el vicealcalde.